Is het al even geleden dat je op vakantie bent geweest, en ben je wel weer toe aan even de deur uit gaan? Of ga je eigenlijk regelmatig op vakantie, maar wil je keer iets anders, iets nieuws, iets uitdagends én iets wat je gezin of vriendengroep meer tijd met elkaar door laat brengen? Of je nu op zoek bent naar rust of verbroedering, een camping aan zee is iets voor jou. Iedereen moet een keertje op campingvakantie. Waarom? Ga mee naar een camping Noord Holland en kom erachter, let’s go!

 

De vele voordelen van kamperen

 

Niet alleen is kamperen (vaak, én het hangt er ook vanaf hoe je kampeert) beter voor je portemonnee dan een luxe resort op een ver eiland, het is ook nog eens een vakantieoptie die veel avontuur en uitdaging met zich meebrengt. Je wordt even helemaal uit je comfortabele stadsleventje getrokken; weg van je bed, weg van je muren en je stabiele fornuis en je eilandkeuken, en helemaal terug de natuur in. Voor sommigen klinkt dit nu nog als een nachtmerrie, maar wees gerust; het is goed voor jou én je reisgenoten om eens in de zoveel tijd terug te keren naar de natuur, en naar een bescheiden leventje. Zo leer je niet alleen stil te staan in een wereld die alsmaar door raast, maar ook nog eens meer verbintenis te zoeken met de mensen waarmee je reist én de mensen om je heen. Plus, wees gerust, elke goede camping Noord Holland of camping aan zee heeft alsnog een zwembad en een bar. 

 

Op vakantie in eigen land

 

Plus, heb je er eigenlijk weleens bij stilgestaan hoeveel Nederland te bieden heeft? We zijn als Nederlanders heel goed in het wegrennen naar de zon, maar of je nu op zoek bent naar een mooie kustlijn, prachtige natuur of een wild nachtleven; Nederland heeft het allemaal. Plus; we hebben ook nog eens mooie en meestal schone campings, dat is ook een groot pluspunt! Op vakantie in je eigen land leert je om je land op een nieuwe manier te bekijken en, hopelijk, opnieuw te gaan waarderen. 

 

We gaan dit jaar dus allemaal een keer kamperen in eigen land. Hierbij een belofte dat het een goed idee is, dat het je tot rust laat komen én de banden met je reisgenoten versterkt tijdens het langzaam gaarkoken van een blikje knakworstje op jullie eenpansfornuisje. Klinkt goed, toch? Niet? Jawel!